Regionális Kadett Bajnokság: 1 győzelem, 1 vereség a Lehel Kosársuli elmúlt heti mérlege

Az elmúlt héten kétszer is pályára lépett a Lehel Kosársuli együttese a Regionális Kadett Bajnokságban.

Először április 25-én volt jelenése csapatunknak, amikor is a nagykőrösiekkel kellett megmérkőzniük a jászberényi fiúknak.

A találkozó a Pest megyeiek számára indult jobban, akik jó akciókat követően az első negyed után 7 egységgel húztak el tőlünk (19-26).

A második periódusban igyekeztünk faragni hátrányunkon, de ellenfelünk továbbra jó ritmusban játszott, ezáltal a félidőben már kétszámjegyű különbség volt a felek között (38-50).

A harmadik felvonás kevés pontot hozott, de ezt a szakaszt is vetélytársunknak sikerült megnyernie, ennek köszönhetően pedig 46-62-ről kezdődhetett meg a befejező játékrész.

Amely ciklusban is mindent megtettek a mieink, de nem tudtak csökkenteni a differencián, így végül 59-80 arányú nagykőrösi győzelem született a lefújást követően.

Lehel Kosársuli – Nagykőrösi Sólymok KE 59-80
(19-26, 19-24, 8-12, 13-18)

Lehel Kosársuli: Kovács V. 23/9, Pataki M. 15/3, Lékó K. 9/3, Szalkai D. 8/3, Nagy Á. 2, Rideg D. 1, Túri B.1, Göblyös B. -.

Edzők: Szögi Ádám, Józsa Miklós.

Szögi Ádám edző, így értékelte a nagykőrösiek elleni mérkőzést:”Gratulálok a Nagykőrösi csapatnak. Sajnos ezen a napon nem voltunk olyan élesek, hogy megnyerhessük a találkozót egy olyan ellenféllel szemben, aki jobban koncentrált és agresszívabban védekezett, mint Mi.

Másnap aztán a Szedeák fiataljai ellen volt javítási lehetőségei fiatal kosarasainknak.

Ezt az összecsapást a szegediek kezdték jobban (20-12), azonban a második intervallumban nagyon elkapták a fonalat a mieink és nagyszerű játékkal előbb utolérték a Csongrád megyeieket, majd a vezetést is átvették, ennek okán a félidőben már 6 pontos jászberényi előnyt mutatott az eredményjelző (28-34).

Az harmadik részben ugyanakkor nagy adok-kapok vette kezdetét, amiből csapatunk jött ki jobban, így az utolsó etap előtt 46-55 volt az állás.

A negyedik szakaszban ellenben nagyon erőre kaptak a szegediek, de együttesünk jól sáfárkodott addig megszerzett előnyével, ezáltal végül 2 pontos, (66-68) arányú Lehel Kosársuli sikerrel ért véget a mérkőzés.

Szedeák “A” – Lehel Kosársuli 66-68
(20-12, 8-22, 18-21, 20-13)

Lehel Kosársuli: Kovács V. 22/6, Pataki M. 21/9, Szalkai D. 11/6, Rideg D. 6, Nagy Á. 4/3, Baráth K. 2, Lékó K. 2, Göblyös B. -.

Edzők: Szögi Ádám, Józsa Miklós.

Szögi Ádám edző így látta az ütközetet:„Gratulálok a fiúknak. A Nagykőrös elleni gyengébben sikerült találkozó után össze tudták szedni magukat mentálisan és egy érett csapatjátékot bemutatva tudtak diadalmaskodni Szegedi ellenfelük felett. Mindenki megvalósította azt, amit kértünk tőlük és öröm látni, hogy egyre stabilabb teljesítményt nyújtanak, mind védekezésben, mind támadásban hétről hétre.