Regionális Kadett Bajnokság: 20 ponttal nyert Szolnokon a Lehel Kosársuli

Április 9-én a Regionális Kadett Bajnokság keretein belül Szolnokon lépett pályára a Lehel Kosársuli együttese.

A mieink ellenfele ezúttal a Szolnoki KA “B” csapata volt, amely összecsapást remekül kezdték a mieink, akik jó védekezéssel, valamint pompás támadás befejezésekkel már az első 10 percben kétszámjegyű előnyt alakítottak ki a hazaiakkal szemben (1-15).

A második 10 perc aztán több pontot hozott, ugyanakkor ebben a periódusban is a jászberényi kosarasok voltak a jobbak, ezáltal a félidőben már 22 ponttal járt együttesünk a szolnokiak előtt (16-38).

A harmadik felvonásban ugyanakkor a Tisza-partiak kaptak erőre és faragtak 5 egységet hátrányukból, ezzel pedig 20 egység alá csökkentett a differencia a felek között az utolsó szakasz előtt (30-47).

A befejező periódusban aztán ismét egymás nyakán loholt a két gárda, de ezt a negyedet végül csapatunknak sikerült megnyernie 3 egységgel, így végül 42-62 arányú Lehel Kosársuli győzelem született a lefújást követően.

Szolnoki KA “B” – Lehel Kosársuli 42-62
(1-15, 15-23, 14-9, 12-15)
Szolnok

Legjobb dobók: Kovács V. 25/9, Szalkai D. 14 , Túri B. 6 , Pataki M. 6/3 , Rideg D. 5/3 , Kerek K. 2, Lékó K. 2, Nagy Á. 2, Fodor B. -, Göblyös B. -.
Edzők: Józsa Miklós, Szögi Ádám.

Szögi Ádám edző így értékelte a mérkőzést:”Gratulálok a csapatnak, mert maradéktalanul betartották azokat az utasításokat, amiket védekezésben kértünk tőlük és ez sikeresen megalapozta a mérkőzés alakulását. Támadásban kicsit akadozott a gépezet, de szerencsére így is megérdemelt és fontos győzelmet tudtunk szerezni Szolnoki riválisunk otthonában.