Remon Nelson a 14. forduló MVP-je

Bár csapatunk 16 pontos vereséget szenvedett Körmenden, egy nagyszerű egyéni teljesítménynek mégis örülhetünk. Remon Nelson 39 Val értéket ért el, s ezzel a teljesítményével a 14. forduló MVP-je lett!

Tudtuk, hogy Körmenden nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, s ez így is volt. A hazaiak edzője, Potconik bejelentette, hogy a mieink ellen utoljára ül a körmendi kispadon, s ez úgy tűnik hatott a játékosokra is. Az elmúlt hetek bukdácsolását követően ellenünk ismét a jobbik arcát mutatta a körmendi alakulat és biztosan nyerte meg a mérkőzést.

Számunkra is jutott egy részsiker a találkozón, hiszen a mérkőzés legjobbja Remon Nelson lett, aki 39 Val-lal zárta a találkozót. Szerzett pontjaink több mint a felét ő szerezte (31/9), volt 6 lepattanója, 5 labdaszerzése, 5 kiharcolt faultja és 2 gólpassza, s csak 2 személyi hiba és egy eladott labda rontotta teljesítményét.

A forduló zárást követően pedig az is kiderült, hogy nem csupán az EGIS Körmend – JP Auto-JKSE találkozó legjobbja lett irányítónk, hanem a 14. forduló legjobbja is!

A 14. forduló csapata (zárójelben: hányszor került a forduló válogatottjába)

Nelson (1 – JP Auto-JKSE) – Govens (3 – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely) – Milosevics (2 – Szolnoki Olaj KK) – Ivosev (3 – Kaposvári KK) – Sulovics (1 – Naturtex-SZTE-Szedeák)

Bár Nelson már bajnokság közben érkezett hozzánk, gyorsan beilleszkedett csapatunkba, s egyre jobb teljesítményt nyújt. Reméljük nem áll meg itt, s többször is bekerül majd a forduló válogatottjába, mert az azt jelenti, hogy mérkőzésről mérkőzésre tartja jó formáját. Egy jó és ráadásul még ponterős irányító nagyon sokat lendíthet ugyanis egy csapat teljesítményén.

Remon Nelsonnak gratulálunk és hasonló folytatást kívánunk!

Szántai Tibor