Remon Nelson visszatér Jászberénybe

Pénteken este a Bercsényi úti játékcsarnokban szurkolói ankétot tartott egyesületünk vezetése, melyen szó esett az idei szezon eddigi alakulásáról, történéseiről és arról is, hogy milyen nehézségekkel küzdenek jelenleg. Fotó: Gémesi Balázs.

Petőfi Áron elnök és az elnökség két tagja, Gulyás Csaba és Hőgye István várta klubunk szurkolóit és szimpatizánsait pénteken este a Bercsényi úti játékcsarnokban. A mintegy másfél órás találkozó bevezetőjében kb. ötven érdeklődő szurkoló előtt Petőfi Áron vázolta fel az idei szezon előkészítését és eddigi történéseit, majd az elnökség másik két tagja is válaszolt a szurkolói kérdésekre.

Az elhangzottak lényege:

– A tavalyi szezon vége előtt Gulyás Csaba jelezte, nem kívánja tovább betölteni az elnöki posztot. Pótlása nem ment könnyen, helyére érkezett Petőfi Áron.

– Kiderült, hogy az új szezonban a Jász-Plasztik cégcsoport már nem kíván névadó szponzorként megjelenni az egyesületnél. Ez az eredetileg tervezett – az előző évivel azonos összegű – költségvetésben okozott, s jelenleg is okoz gondot, hiszen új névadó szponzort azóta sem sikerült szerezni. Ezzel kapcsolatban folyamatosak a tárgyalások.

– Colemant és Pittset nem tudta megtartani az egyesület, s az idei szezonra az idegenlégiósok kiválasztása nem sikerült olyan jól, mint az előző évben. Későn állt össze a keret, melynek munkáját ráadásul sorozatos sérülések is nehezítették.

– A vereségeket a vezetőedző és a játékosok is nehezen viselték. Ebből is adódtak problémák, s ez vezetett oda, hogy Nikola Laziccsal és a Juwan Statennel is megegyeztek a szerződésük felbontásában.

– A személyi változásoknak nincs vége: LaMarcus Reed újabb sérülése után kezdeményezték a közös megegyezéses szerződésbontást, mert az amerikai légiós ebben az állapotában nem tud a csapat segítségére lenni. Ugyanez a helyzet Marko Marinkoviccsal is, akinek felépülése a bokatörésből hosszú időt vesz igénybe. A klub felvette a kapcsolatot korábbi irányítónkkal, Remon Nelsonnal, aki Jászberényben sérült meg, s Lengyelországban tért vissza a pályára. Ő hétfőn érkezik és 2-3 hetes próbajáték-szerződés után a szezon végéig szóló szerződést kaphat, amennyiben a szakmai stábnak megfelel a játéka. LaMarcus Reed helyére akkor kerülhet új játékos, ha ezt az anyagi lehetőségek biztosítják. Jó hír, hogy Aleksa Brbaklics sérülése gyorsabban gyógyul, mint gondolták. A jövő héten már ő is tud edzeni, s remélhetőleg játszani is.

– Gondot okoz a klub életében, hogy a helyhatósági választások egy részét újrázni kellett Jászberényben, s egyelőre nem lehet tudni, hogy a város új vezetése milyen támogatást biztosít majd a JKSE számára. Ugyanakkor a város számára sem lehet kérdés, hogy mit jelent, ha csapata a legjobbak között szerepel. Az elmúlt években számos olyan beruházás, bővítés, felújítás valósult meg ugyanis a kosaras TAO-nak köszönhetően – a várossal közös együttműködésben –, amely messze nem csak a kosárlabdázás érdekeit szolgálta, szolgálja.

– A klub vezetése folyamatosan dolgozik, hogy lehetőségeik javuljanak, s mint mondták, voltak már rosszabb helyzetben is, amikor pár évvel ezelőtt konszolidálni kellett az egyesületet. Elhangzott, hogy óriási szükség van ebben a helyzetben a nézőtérről érkező biztatásra, azaz a klub vezetői és a játékosok is számítanak arra, hogy a szurkolók ebben a nehéz helyzetben sem pártolnak el a csapattól. Mert együtt sikerülhet, hogy a következő szezonban is a legmagasabb osztályban szerepeljen a JKSE. Más opcióval nem számol az egyesület vezetése.

Egyesületünk, felnőtt csapatunk helyzete tehát nem könnyű, de a kihívások nem megoldhatatlanok. A gondokra, problémákra a legjobb megoldás a győzelmek lennének, s remélhetőleg decemberben már lesz okunk az örömre is.

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor