Sopron ellen a bajnoki rajton

Pénteken két mérkőzéssel kezdődik meg a 2019/2020-as bajnoki szezon. A mieink szombaton, hazai környezetben, a Sopron együttese ellen kezdik a pontvadászatot.

Az első fordulóban nagyon nehéz esélylatolgatásokba kezdeni. Különösen igaz ez a megállapítás a JKSE – Sopron KC találkozó esetében, hiszen mindkét gárda alaposan átalakult az előző szezonhoz képest. Hozzánk és a soproniakhoz is két-két játékos érkezett még az utolsó héten, azaz nagyon nehéz lenne megjósolni, hogy melyik csapat, mire képes. A helyzetet még tovább bonyolítja, hogy Damier Pitts, aki a pontkirálya volt a tavalyi szezonnak, most nem nálunk, hanem a soproniaknál lép pályára. Nagy kérdés az is, hogy Djordje Pantelics edzés nélkül mire lesz képes, amennyiben arcvédőben pályára tud lépni. Az ő sérülése – orrtörés a MAFC elleni felkészülési mérkőzésen – a lehető legrosszabbkor jött. Az elmúlt évek egymás elleni eredményeiből és a felkészülési mérkőzések eredményeiből sem lehet igazán előre vetíteni, hogy most mi is várható. Az biztos, hogy a hazai pálya egyértelműen előny lehet a mieink számára, különösen akkor, ha sokan kilátogatnak a mérkőzésre és hangos lesz a Bercsényi úti játékcsarnok szurkolóinktól.

A bajnokság első fordulójában egy győzelem mindig nagy lökést adhat egy csapatnak. Különösen azért is fontos lesz ez a találkozó számunkra, mert a második játéknapon Szolnokra utazunk, majd a nyáron alaposan megerősödött Atomerőmű otthonában lépünk pályára. Ezen a találkozón várhatóan az egyéni képességek és improvizációk döntenek majd mindkét oldalon, hiszen összeszokott csapatjátékot még sem nálunk, sem a soproniaknál nem lehet igazán várni.

Kell tehát a biztatás, nagyon kell szombaton koraeste a Bercsényi úti játékcsarnokában Nikola Lazics csapatának. Legyünk minél többen és szurkoljuk ki ezt a nagyon fontos győzelmet!

 

Hajrá JKSE!

 

Az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság első fordulójának menetrendje:

 

szeptember 27. – péntek

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák

20.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Alba Fehérvár (az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti)

 

szeptember 28. – szombat

18.00 óra: Egis Körmend – OSE Lions

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK

18.00 óra: JKSE – Sopron KC

19.00 óra: Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt

19.00 óra: DEAC – Kaposvári KK

A Falco – Zalaegerszeg találkozót a szombathelyiek nemzetközi kötelezettsége miatt későbbre halasztották.

Szántai Tibor