Sopronban javíthatunk

A szerdai, váratlan hazai vereséget követően nincs sok idő a búslakodásra, hiszen szombaton már jön a következő forduló. Az alsóház második körében ahhoz a Sopronhoz utazunk, amelyik Debrecenben kapott ki, s a legnehezebb helyzetben van a négy csapat közül.

A MAFC elleni hazai vereség a lehető legrosszabbkor jött, hiszen győzelem esetén szinte már 100 % lett volna a bennmaradásunk. Mi viszont a nehezebb utat választottuk, amely tartogathat még kellemes és kellemetlen perceket is. Jelenleg két győzelemnyi az előnyünk a MAFC-cal és három győzelemnyi a Sopronnal szemben, s minden csapatnak még 5-5 mérkőzése van.

Nem is olyan régen játszottunk Sopronban, amikor az alapszakasz utolsó előtti fordulójában ellenfelünk jobban játszott és megérdemelten győzött le bennünket. Most viszont a házigazdáknak nélkülöznie kell a pálya mellől Sabáli Balázst, illetve a pályáról Ryan Watkins-t, akiket a legutóbbi fordulóban, Debrecenben a játékvezetők kiállítottak. Ennek viszont lehet olyan hatása is, hogy a többiek megsokszorozott erővel játszanak majd, azaz nagyon nehéz, kemény mérkőzés vár ránk.

Ahhoz, hogy a győzelmet megszerezzük a szerdainál sokkal jobb csapat- és egyéni teljesítmények is kellenek. Védekezésünket nagyon össze kell rakni, mert legutóbb a MAFC ellen hazai pályán 94 pontot kaptunk, ami nagyon sok. Ugyanakkor a dobások pontosságán és a lepattanózásban is van mit javítanunk. A szerdai vereséget egy szombati győzelemmel feledtethetnénk, s akkor újabb nagy lépést tehetnénk fő célunk elérése felé, amely az NB I A-csoportban maradást jelentené.

A bajnokság ezen szakaszában már mindenkinek fáj itt-ott valamije, de össze kell szorítani a fogakat és harcolni, küzdeni a sikerért. Remélhetőleg nálunk mindenki bevethető lesz, azaz Nikola Lazics teljes keretével számolhat.

Az alsóház állása:
11. JP Auto-JKSE 9 gy 18 v
12. DEAC 9 gy 18 v
13. MAFC 7 gy 20 v
14. Sopron KC 6 gy 21 v

Alsóházi rájátszás 2. forduló – 2018. 04. 14.
18.00 óra: Sopron KC – JP Auto-JKSE
18.00 óra: MAFC – DEAC

HAJRÁ JKSE!

Szántai Tibor