Érdekesen alakultak az eredmények az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság felsőházi rájátszásának második felében, így az utolsó fordulóra sok nyitott kérdés maradt. Számunkra a Pécs elleni hazai találkozó tétje az, hogy pályaelőnnyel kezdhetjük-e majd az egyenes kieséses szakaszt a baranyaiak ellen.

A pécsiek Szolnok és Körmend elleni hazai sikerükkel megteremtették azt a lehetőséget, hogy a középszakasz utolsó fordulójában ki-ki mérkőzést játszhassanak ellenünk. Számunkra előny, hogy hazai pályán lesz ez a találkozó, viszont hátrány, hogy Coleman és Cseh ebben a szezonban már nem bevethető. Ráadásul kérdés, hogy Pantelics és Alekszandrov sérülése után milyen teljesítményre lesz képes. Pitts a Szolnok elleni találkozón már bemelegített a folytatásra, s nagy szükség lesz az ő jó játékára is szerdán a pécsiek ellen, akik várhatóan teljes kerettel érkeznek hozzánk. Azaz, nem lesz könnyű dolgunk ezen a nagyon fontos mérkőzésen.

Érdekesen alakult a sorrend az első három helyen is. A Körmend első helye igencsak veszélybe került, miután az együttes Pécsen és Szombathelyen is vereséget szenvedett. A Szolnok a papírformának megfelelően legyőzte a mi tartalékos csapatukat, s így az utolsó fordulóbeli Körmend – Szolnok mérkőzés dönt a sorrendről az első három helyen.

Szerdán tehát két nagyon fontos és érdekes találkozót rendeznek a felsőházban. Remélhetőleg a pécsiek ellen már ott lesz a kispadon Nikola Lazics is, aki betegsége miatt a szolnoki találkozót is kihagyta. Szükség lesz a tapasztalatára, mert egy jó formában lévő csapat érkezik hozzánk. A bajnokság alapszakaszában Pécsen simán nyertek a hazaiak, míg Jászberényben óriási küzdelmet vívott egymással a két gárda és a mieink egyetlen ponttal nyertek. A felsőházban is találkozott már egyszer a két együttes, s Pécsen biztos hazai siker született. Van tehát miért visszavágnunk a baranyaiaknak. Ráadásul a bajnokság kiesése szakaszában a negyedik az ötödik ellen mérkőzik majd a legjobb 4 közé jutásért, s ezt a párharcot akár az is eldöntheti, hogy kié lesz a pályaelőny. Nos, azé, aki szerdán Jászberényben nyer.

A két csapat jól ismeri egymást, különösebb meglepetéssel nem szolgálhat a másik számára. Mindkét oldalon remek légiósok és jó magyar játékosok szerepelnek. A pécsiek dobóformája a Szolnok és a Körmend ellen brutális volt, de remélhetőleg idegenben nem céloznak majd ilyen jól Pongóék. Nagyszerű mérkőzésre van kilátás, melyen nagyon nagy szüksége lesz csapatunknak arra, hogy a lelátóról is megkapja a szükséges támogatást. Szurkolóink nem egy találkozón átsegítették már a holtponton a fiúkat, s erre most nagyon nagy szükség lesz. Együtt sikerülni fog, s meglehet a pályaelőny.

Felsőházi rájátszás – a 9. forduló eredményei:

Szolnoki Olaj KK – JP Auto-JKSE 85-68 (23-13, 20-23, 19-17, 23-15)

FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely – EGIS Körmend 94-70 (24-13, 25-22, 23-17, 22-18)

A felsőházi rájátszás állása:

  1. EGIS Körmend 24 gy 9 v
  2. FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely 24 gy 10 v
  3. Szolnoki Olaj KK 23 gy 10 v
  4. JP Auto-JKSE 18 gy 15 v
  5. PVSK-VEOLIA 17 gy 16 v

A 10.  forduló párosítása:

  1. május 15. – szerda

18.00 óra: EGIS Körmend – Szolnoki Olaj KK

19.00 óra: JP Auto-JKSE – PVSK-VEOLIA

Szabadnapos: FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor