Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 19. fordulójának egyik érdekessége éppen az volt, hogy egy napon egy időben kezdődött mind a hét bajnoki mérkőzés. Ez nem éppen szokványos, s a 20 forduló máris egészen más arcát mutatja, hiszen a hét mérkőzést egy hét alatt rendezik majd meg.

Szerdától (február 7.) szerdáig (február 14.) tart a 20. forduló az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban, melynek programja a következőképpen alakul:

február 7.-  szerda

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – MAFC

Ez a találkozó a mieink számára sem mellékes, hiszen a MAFC közvetlen vetélytársunknak számít, s bár a pécsieknek is csak két győzelemmel van több, mint nekünk, számunkra inkább a hazai siker lenne jobb. Az alapszakasz első felében a fővárosban a hazaiak 30 ponttal (95-65) győzték le a Baranya megyeieket.

 február 9. – péntek

18.00 óra: Fakco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC

A találkozó egyértelmű esélyese a hazai pályán az idei szezonban még bajnoki mérkőzésen veretlen szombathelyi alakulat, amely az ősszel idegenben is győzni tudott 83-65-re. Mivel a soproniak is közvetlen vetélytársunknak számítanak, így mi a szombathelyiek sikerében vagyunk érdekeltek. 

18.30 óra: Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt

A legjobb formában lévő magyar csapat fogadja az eddig jól teljesítő kecskemétieket. A házigazdáknak kedden még lesz egy nemzetközi kupamérkőzésük hazai pályán a Körmend ellen. Ennek igazán már csak a vendégeknek lesz tétje, hiszen a FIBA Europe Cup J-csoportjából a székesfehérváriak már az utolsó forduló eredményétől függetlenül továbbjutottak.  A Kecskemét ellen kell az újabb győzelem a fehérváriaknak, akik szeretnének minél előbb végezni az alapszakasz végén, s erre jó esélyük is van. Az ősszel idegenben is nyerni tudtak Lóránték 89-75-re a kecskemétiek ellen.

 február 10. – szombat

18.00 óra: Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák

A paksiak az ötödik helyért vannak versenyben a ZTE-vel és a Kecskeméttel. A szegediek viszont meglehetősen nehéz helyzetben vannak, hiszen három meghatározó játékosuk is sérüléssel bajlódik, s nem áll csapata rendelkezésére. Ez a mérkőzés számunkra azért fontos, mert a Szeged már csak egyetlen győzelemmel van előttünk, s ők még jönnek hozzánk is játszani. Azaz, ezen a találkozón a hazaiak sikere jönne jól nekünk, s a papírforma ezt is ígéri. Az alapszakaszbeli, szegedi mérkőzésükön egyébként nagyon sima hazai siker született (86-54), ám akkor teljes volt a szegedi csapat, míg a paksiak közel sem játszottak olyan jól, mint az elmúlt hetekben.

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – EGIS Körmend

A tabella hatodik helyezettje a másodikat fogadja. Remek mérkőzésre van kilátás, amely előtt a Körmendiek a hét elején még az Alba Fehérvárnál is vizitálnak a FIBA Europe Cup keretében. Nekik ott nyerni kell ahhoz, hogy biztos legyen a két magyar csapat továbbjutás a J-csoportból. Azaz, a körmendiek egy fárasztó kupamérkőzéssel a lábukban érkeznek majd Zalaegerszegre, ahol nem kérdés, a hazaiak szeretnének visszavágni az őszi 81-69-es vereség miatt.

február 11. – vasárnap

18.00 óra: JP Auto-JKSE – Szolnoki Olaj KK

A megyeszékhely csapata ellen minden korábbi hazai mérkőzésünk igazi kosárünnep volt. Igaz, minden eddigi találkozót a szolnokiak nyerték, de ez a lehetőségek ismeretében természetesnek számított. Most is a listavezető a mérkőzés egyértelmű esélyese, de az biztos, hogy a mieink nem feltett kézzel mennek majd pályára. Biztos a telt ház, a jó hangulat. A szolnokiak szerdán a Bakken Bears ellen még egy FIBA Europe Cup mérkőzésen szerepelnek, melynek számukra már nincs tétje, mert nem juthatnak tovább csoportjukból. Ősszel, Szolnokon a házigazdák 85-58-ra győztek le bennünket.

február 14. – szerda

18.00 óra: DEAC – Kaposvári KK

A bajnokságot remekül kezdő, majd a 10. forduló után jelentősen visszaeső debreceniek újabb fontos hazai mérkőzés előtt állnak. Az ősszel sikerült Kaposváron is győzniük 79-65-re, ám most várhatóan nehezebb dolguk lesz a legjobb 8 közé igyekvő Kaposváriakkal szemben. Mivel mindkét együttes számára fontos mérkőzésről van szó, ezért kiélezett küzdelem várható a mérkőzésen, melyen mi a vendégek sikeréért szurkolunk majd.

Ez lesz tehát a 20. forduló, amely sok izgalmat tartogat a kosárlabda szerelmesei számára.

Szántai Tibor