A szezon meglepetése lenne a győzelmünk a Szolnok ellen

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 20. fordulójában, vasárnap egy mérkőzést rendeznek, melyen csapatunk a Bercsényi úti játékcsarnokban a listavezető Szolnoki Olaj KK együttesét fogadja. A megyei „nagytestvér” ellen még nem nyertünk bajnoki mérkőzést, s most sem mi vagyunk az esélyesek.

Az elmúlt évek során két emlékezetes mérkőzést játszott egymással megyénk két csapata. A 2011/2012-es szezonban hazai pályán egyetlen ponttal maradtunk alul bajnoki mérkőzésen a szolnokiak ellen. Egy perccel a vége előtt még 5 ponttal vezettünk, ám Szolnokon játszott egy Trotter nevezetű játékos, akivel nem bírtunk a végjátékban (88-89). Volt egy Magyar Kupa mérkőzése is Jászberényben a két gárdának, amely igazán élvezetesre sikeredett, hiszen 121-119-re győztek a szolnokiak. Olyan kosárözön volt a bercsényi csarnokban, amilyet azóta sem láthattak a kosárlabdázás szerelmesei.

Nos, most nem várható ilyen kosárözön, de az biztos, hogy a szezon meglepetése lenne, ha sikerülne legyőznünk a listavezetőt. A szolnoki csapatot nem kell különösebben bemutatni azoknak, akik egy kicsit is figyelemmel kísérik a magyar férfi kosárlabdázás történéseit. Az Olaj idén is remekül szerepel. Hazai pályán egy, vendégként két vereséget szenvedtek el mindössze az eddig lejátszott 18 bajnoki mérkőzésükön. Miközben Európának is megmutatták magukat, s ott is letették névjegyüket.

A szolnokiak remek idegenlégiósok és magyar válogatott játékosok alkotta kerete nagyon erős. Elég közülük megemlíteni Vojvoda Dávid vagy Luksa Andrics és Strahinja Milosevics nevét említeni. Mivel a mieink hazai pályán szurkolótáboruk támogatása mellett az utóbbi hetekben egyenletesen jó teljesítményt nyújtanak, így remélhetőleg egy látványos, élvezetes mérkőzés szemtanúi lehetünk majd vasárnap este a Bercsényi úti játékcsarnokban. Ez az a mérkőzés, amelyre pontosan illik a megállapítás: „Az ellenfél a toronymagas esélyes, de a labda gömbölyű!”

Férfi kosárlabda NB I A-csoport – 20. forduló

  1. február 11. – vasárnap

18.00 óra: JP Auto-JKSE – Szolnoki Olaj Kk

Gyere te is a meccsre, szurkoljunk együtt a JKSE-nek!

Szántai Tibor