Szezonzáró a szurkolókkal nagyszerű hangulatban

Hétfőn este, amikor a negyedik negyeddöntőnk kezdődhetett volna, ha a sérülések és a pécsiek nem álltak volna utunkba, a Bercsényi úti játékcsarnokban találkozott csapatunk a szurkolókkal, hogy együtt végleg lezárják a 2018/2019-es szezont.

A nehézségek közben derül ki leginkább, hogy egy csapat mennyire szerethető. Nos, mi az idei szezonra nem panaszkodhatunk, hiszen kosarasaink nagyon sok nagyszerű élménnyel szolgáltak, s még akkor is tapsra ragadtattak bennünket, amikor vesztesen hagyták el a pályát. Mert – szó szerint – a lelküket is kitették azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek, s ezzel minél többször okozzanak örömet azoknak, akik szorítottak értük.

Az egyesület vezetése és a csapat, a szűkebb stáb vasárnap koradélután Szántai Attila meghívásának eleget téve, a csapat támogatójánál rendezett kerti partin zárta a szezont, majd egy nappal később a szurkolókkal is találkoztak még fiaink.

Hétfőn este Szántai Tibor köszöntötte a Bercsényi úti játékcsarnokban a szezonzáróra érkezett szurkolókat. A játékosok – Aleksa Brbaklics kivételével – valamennyien ott voltak, s már a találkozó elején nagy tapsot kaptak. Külön szólt a taps, csapatkapitányunknak, Cseh Györgynek, aki két mankóra támaszkodva érkezett, hiszen sikeres térdműtéten esett át másfél héttel ezelőtt. Amikor pedig a műsorvezető felolvasta az egyesület „aranykoszorús költőjének” Gulyás Szabolcsnak a csapatról, a szezonról írt versét, tovább fokozódott a hangulat.

Gulyás Csaba, klubunk elnöke mindazoknak megköszönte egész éves munkáját, akik bármilyen szerepet is vállaltak a klub életében a szezon során.

 – Amióta csapatunk az NB I A-csoportjában szerepel, most értük el a legjobb eredményt. A bajnokságban beállítottuk eddigi legjobbunkat, azaz 5. helyen végeztünk, míg a Magyar Kupában először játszhattunk éremért, s bár azt nem sikerült megszereznünk, a negyedik helyen végeztünk. Lehetett volna ez az év akár még szebb is, de az ismert sérülések miatt sajnos a szezon véghajrájában már nem tudtunk a legjobb csapatunkkal szerepelni. Ehhez pedig elengedhetetlen volt, hogy a lelátókról olyan támogatást kapott csapatunk, amely sokszor átsegítette a holtpontokon. Köszönjük ezt Önöknek, nektek, s reméljük, hogy az új szezonban is így lesz ez majd – mondta Gulyás Csaba.

Részt vett a találkozón Hajnal-Nagy Gábor, Jászberény alpolgármestere is, aki kiemelte, hogy a jégkorongozók emlékezetes sikerei óta ez a legnagyobb eredmény, amit városi csapatunk elért.

– Gratulálok és köszönöm, hogy Jászberény hírnevét öregbítették eredményeikkel. Az önkormányzat eddig is a sport, s a kosárlabda mellett is volt, s remélem, hogy ez az őszi választások után is így lesz – mondta Hajnal-Nagy Gábor.

A találkozó második fele már a szurkolókról szólt, akik erre az alkalomra is készültek. Minden játékosunk kapott egy-egy üveg pezsgőt, a csapat egy nagy pezsgőt a kosármeccsek legjobb dobosától Koczka Györgytől, s nem maradhatott el a torta sem. Damier Pitts egy arany-, Djordje Pantelics pedig egy ezüst ünnepi napszemüveget is kapott. Szóval, nagyszerű volt a hangulat.

Az ajándékozást kötetlen beszélgetések, közös fotózás követte, de lehetett aláírást is kérni a fiúktól, akik készségesen álltak szurkolóik rendelkezésére. No, és persze menet közben szépen fogyott a torta is. Öröm volt látni ahogy Pitts és Szigedi Bence a gyerekekkel kosarazott, akik nagyon élvezték a közös játékot.

Persze szóba került a beszélgetések során a jövő, a következő szezon is, de erről egyelőre nem sokat lehet mondani. Egyet viszont remélhetünk: legalább olyan jó lesz, mint volt a 2018/2019-es!