Szigedi Bence szerint koncentrált és kemény játékkal esélyünk van a sikerre Kecskeméten is

Csapatunk saját nevelésű fiatal játékosával, az irányító poszton bevethető Szigedi Bencével beszélgettünk ezúttal.

1. Ahogy a tavalyi idényben is a felnőtt keret tagja voltál, úgy a mostani szezonban is. Mi a legszembetűnőbb változás az előző évi gárda és a mostani együttes között?

Szerintem az idei csapat legszembetűnőbb változása a csapatjáték, egymás segítése, ezt főképp védekezésben értem, de a támadásra is szintén igaz!

2. Mit gondolsz Nikola Lazicsról?

Nikola Lazics mester egy rendkívül tapasztalt és precíz edző. A csapatjáték, az összetartás a pályán számára szent, emellett a rendszerezett, a mindenkinek saját szerepet adó kosárlabdában hisz.

3. Mi a véleményed a csapattársaidról?

Én úgy érzem, jól kijövök mindenkivel és igyekszem minél többet tanulni tőlük.

4. Szerinted ki a legnagyobb mókamester az együttesben?

Számomra ez vitán felül áll, hogy Rakics. Ő egy 31 éves nagy „gyerek”, de amint az edzésen megszólal a síp, azonnal kizár mindent és minden figyelme az edzőre irányul.

5. Téged, mint fiatal játékost, miként kezelnek a többiek?

Idén én vagyok a legfiatalabb a keretben, ezért nekem kell a legjobban koncentrálni szerintem, hogy az edzések nagy intenzitásúak legyenek, de a többiek folyamatosan segítenek, biztatnak, ami megkönnyíti ezt számomra. Az edzésen kívül fiatalként több poén célpontja vagyok, de én ezt soha nem vettem magamra és velük nevetek rajtuk.

6. Az utóbbi időben több nagyszerű győzelmet is arattunk hazai pályán, és a Szolnokkal is egy szoros összecsapást tudtunk játszani, így talán kimondhatjuk, hogy egyre jobban összeáll a gárda. Miként látod ezt belülről?

A csapat sajnos későn állt össze és játékosok jöttek-mentek, de én is így látom, hogy edzésről edzésre jobban érezzük egymást a pályán és csapatként tudunk működni. Szerintem ez volt a kulcs a hazai sikereknél.

7. A bajnoki szünetben két felkészülési meccset is játszott a gárda Kaposváron, ahol nem sikerült nyernünk. Milyen most a hangulat a csapaton belül?

Ezek a meccsek inkább a taktikai elemek gyakorlásáról, mint a győzelem megszerzéséről szólnak. Semmilyen feszültség nincs az öltözőben. Mindenki jól kijön a másikkal és támogatjuk egymást.

8. Március 7-én Kecskemétre látogatunk. Mit vársz attól a mérkőzéstől?

A Kecskemét egy igazi egységes csapat, akik tudják, hogy mit akarnak játszani és a csapat magja több éve együtt van már. Hazai pályán sikerült legyőznünk őket, de ez már a múlt, ugyanakkor koncentrált és kemény játékkal esélyünk van a sikerre Kecskeméten is.

9. Mi lehet a célunk a bajnokság további részében?

Mindenképp a stabil bennmaradás, hiszen az idei magyar bajnokság elképesztő erős lett, de próbálunk minél több győzelmet aratni és jobb helyen végezni.