Vasárnap három idegenlégiósunk is csatlakozott a 2018/2019-es bajnoki szezonra készülő keretünkhöz (Nelson, Pantelics és Coleman), s ezzel megkezdődött a felkészülés második szakasza.

Immár 11 főt számlál a bajnoki rajtra készülő keretünk száma, azaz egy hely kiadó még, melyre várhatóan egy idegenlégiós kerül. Vasárnap bekapcsolódott a munkába Remon Nelson, Djordje Pantelics és Orlando Coleman is, így Nikola Lazics már 11 játékossal dolgozik az edzéseken. A felkészülés kezdeti, augusztusi szakaszával elégedett volt vezetőedzőnk.

– Szerencsére sérülés senkit sem hátráltatott, így el tudtuk végezni azt az edzésmunkát, amit terveztem. Ebben az időszakban a fizikalitást helyeztük előtérbe, de azért a labda is előkerült egy-egy alkalommal. Most, hogy már kiegészültünk az idegenlégiósainkkal, megkezdjük a csapatjáték gyakorlását, de az egyéni képzést sem hanyagoljuk el. A hét végén pedig Miskolcon már lejátsszuk majd az első felkészülési mérkőzéseinket is – mondta érdeklődésünkre Nikola Lazics.

A JP Auto-JKSE bajnoki rajtra készülő kerete: Orlando Coleman, Djordje Pantelics, Ruják Bence, Aleksza Brbaklics, Fekete Viktor, Remon Nelson, Miljan Rakics, Kerpel-Fronius Balázs, Cseh György, Czirbus József, Szigedi Bence.

Vezetőedző: Nikola Lazics


Másodedző: Lo-Elhadji Malick

A fiúk heti programját befolyásolja, hogy az iráni női röplabdaválogatott kedden és csütörtökön is mérkőzést játszik a Bercsényiben (az ellenfél a magyar válogatott, illetve a Jászberényi Volleyball Team lesz). A hét végén pedig Miskolcon lép pályára csapatunk egy emléktorna keretében. Pénteken és szombaton is egy-egy mérkőzést játszanak majd Cseh Gyuriék. A torna első napján a Nyíregyháza Blue Sharks lesz Rakicsék ellenfele, míg szombaton a MEAFC – BK 04 AC Spiská Nová Ves találkozó győztesével vagy vesztesével találkoznak, függően attól, hogy legyőzik-e vagy kikapnak a nyíregyháziaktól. A házigazda miskolciak és a nyíregyháziak NB I B-csoportosak, míg a szlovákok hazájuk extraligájában szerepelnek. A papírforma szerint szombaton, a torna második napján a döntőben a szlovákokkal kellene megmérkőznie a mieinknek.

Természetesen a továbbiakban is folyamatosan tájékoztatjuk majd szurkolóinkat, a kosárlabdabarátokat együttesünk programjáról. Hamarosan véglegessé válik a bajnoki menetrend is, amely szerint játssza majd csapatunk a 2018/2019-es bajnoki szezonban mérkőzéseit.

Szántai Tibor