Szombaton, Budapesten a MAFC ellen

Az alapszakasz eredetileg utolsó fordulójában (a 23. fordulót április 4-re halasztották), szombaton egy újabb közvetlen vetélytársunk ellen, s ismét idegenben lépünk pályára. A Gabányiban a MAFC lesz az ellenfelünk.

A két csapat az NB I A-csoportjában először a 2014/2015-ös szezonban találkozott egymással. Az alapszakaszban minkét helyszínen a hazaiak nyertek, majd az alsóházi rájátszásban mindkétszer legyőztük (1, illetve 2 ponttal) a fővárosiakat. A 2015/2016-os szezonban is négy mérkőzést vívott egymással a két gárda. Az alapszakaszban a MFC, az alsóházi rájátszásban a mienk nyerték az egymás elleni 2-2 mérkőzést. Azóta öt mérkőzésen találkoztak egymással a csapatok, s mind az ötöt mi nyertük. Legutóbb, decemberben 77-66-ra győztünk hazai pályán.

A fővárosiak legutóbbi, hazai mérkőzésükön legyőzték az Atomerőmű együttesét, majd a bajnok Alba Fehérvár otthonában 12 pontos vereséget szenvedtek. Mi az Alba Fehérvár elleni bravúrgyőzelem után Sopronban 80-68-ra vereséget szenvedtünk. A hazaiaknak jelenleg 5, nekünk 8 győzelmünk van, azaz mindkét együttes számára nagyon fontos mérkőzésről van szó. Amennyiben nyerni tudunk a Gabányiban, úgy nehezen lehet elképzelni, hogy a fővárosiak megelőzzenek bennünket a rájátszás során. Azaz, egy csapatot kipipálhatnánk a play out elkerülése kapcsán.

Az utóbbi időben a MAFC egyre jobb teljesítményt nyújt, s az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Az jó, hogy a sérüléséből felépült Czirbus már Sopronban is pályára léphetett, ám ő még nincs csúcsformában, azaz a többieknek kell tudásuk legjavát adni, ha győztesen szeretnénk elhagyni a pályát. A hazaiak között lesz egy ismerős játékos, hiszen Dukics korábban volt a mi kosarasunk, s idény közben a pécsiektől került a MAFC-hoz, ahol úgy tűnik meg is találta önmagát. Rajta kívül figyelni kell még a többi idegenlégiósra és Fodorra is a mieinknek.

Remélhetőleg biztatásban sem lesz hiány, s megtelik az egyesület által indítandó különbusz, amely a berényi szurkolókat szállítja majd a mérkőzésre. Legyen így, s legyen vidám a hazaút.

A 26. forduló párosítása – március 24. (szombat)
18.00 óra: MAFC – JP Auto-JKSE
18.00 óra: EGIS Körmend – Alba Fehérvár
18.00 óra: Kaposvári KK – Atomerőmű SE
18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – DEAC
18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Spron KC
18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Zalakerámia ZTE KK

Szántai Tibor