Szombaton Kaposváron lépünk pályára

Az NB I A-csoportos felnőtt kosárlabdabajnokság hétközi fordulóját elhalasztották (április 5-6-án rendezik), s az alapszakasz eredetileg utolsó előtti mérkőzéseit játsszák a hét végén, szombaton és vasárnap a csapatok. A mieink szombaton Kaposváron lépnek majd pályára.

Már csak két forduló van hátra az alapszakaszból, de még sok a nyitott kérdés az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban. Az már biztos, hogy a címvédő Szolnok, a Körmend, a mieink és a Szombathely majd a felsőházban folytatja a középszakaszban, ám az nagy kérdés, hogy melyik lesz az az együttes, amely az első négyhez csatlakozik. Ahogy az sem dőlt még el, hogy melyik csapatok játszanak majd a középházban, illetve az alsóházban. Utóbbiban a Szeged és az újonc fővárosiak helye már biztos, ám a másik két hely még kiadó. Ez pedig azt jelenti, hogy az alapszakasz utolsó előtti fordulójában minden mérkőzésnek meglesz a maga jelentősége.

Bár helyünk már biztos a felsőházban, közel sem mindegy, hogy ott milyen helyzetből kezdjük majd a középszakaszt. A papírforma szombathelyi vereséget követően szombaton sem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen az alsóházból menekülni kényszerülő Kaposvár otthonában szerepel csapatunk. Az biztos, hogy Coleman és Alekszandrov most sem lesz ott a többiek között, s kérdéses Cseh György játéka is. Fekete Viktor felépült betegségéből, s őt már nevezhetjük erre a mérkőzésre. A sérülések nem kerülték el vendéglátóinkat sem, akiknél Marko Spica derékbántalmak miatt biztos, hogy nem lép pályára a mieink ellen. Ő pedig a kaposvári támadójáték egyik kulcsszereplője, azaz kiesése nagyon fájhat ellenfelünknek. Rajta kívül is vannak még kisebb sérülések a kaposváriaknál, azaz náluk is kérdéses, hogy kik szerepelnek majd a szombati találkozón.

Az előzőekből már kiderülhetett, hogy vendéglátóink számára nagyobb a tét ezen a találkozón, hiszen vereségük esetén megragadhatnak az alsóházban. Ezt pedig mindenképpen szeretnék elkerülni, s ehhez le kell, hogy győzzenek bennünket. Persze a mieink a hiányzók ellenére sem feltartott kézzel utaznak Kaposvárra, hanem azért, hogy minél jobban megnehezítsék ellenfelük dolgát, s ha nyílik rá esély – miért ne nyílna -, akkor nyerjék meg a találkozót. Ahogy tették azt az ősszel Jászberényben, ahol 91-70-re sikerült legyőznünk a Kaposvári KK csapatát. Azon a találkozón nálunk Coleman (21 pont) és Pitts (20 pont) volt a legeredményesebb, míg a kaposváriaknál Ubilla (21 pont) és Markovics (13 pont) volt a legjobb pontszerző. Azon a találkozón még nem szerepelt a somogyiaknál Pusthavar, akit menet közben igazoltak.

Az elmúlt három szezon alapszakaszbeli mérkőzésein két jászberényi és négy kaposvári siker született. A somogyiak hazai pályán mindig legyőztek bennünket, s egyszer Jászberényben is diadalmaskodtak. Azaz, éppen itt van az ideje, hogy végre idegenben is legyőzzük a Kaposvári KK együttesét.

2015/2016

Jászberény – Kaposvár 85-76

Kaposvár – Jászberény 95-80

2016/2017

Jászberény – Kaposvár 90-94

Kaposvár – Jászberény 79-73

2017/2018

Jászberény – Kaposvár 89-76

Kaposvár – Jászberény 76-67

Az eredetileg utolsó forduló mérkőzéseit – a 25. fordulót április első hétvégéjére halasztották – szombaton és vasárnap rendezik. Három találkozó lesz szombaton, négy pedig vasárnap. Ezek eredményei alapvetően befolyásolják majd a csapatok helyzetét az utolsó forduló előtt. A paksiak és a székesfehérváriak pedig a jövő hét közepén játsszák le az egymás elleni, korábbról elhalasztott mérkőzésüket.

A 26. forduló programja

2019. március 30. – szombat

18.00 óra: Kaposvári KK – JP Auto-JKSE

18.00 óra: EGIS Körmend – Zalakerámia ZTE KK

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – SERCO-TF-BP

2019. március 31. – vasárnap

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák

18.00 óra: Alba Fehérvár – Sopron KC

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – DEAC

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor