Orlando Coleman után csapatkapitányunk, Cseh György számára is befejeződött az idei szezon. Centerünkre térdműtét vár és egy hosszabb rehabilitáció.

Cseh Gyurinak kb. hat hete, edzésen kezdett el fájni a jobb térde, de néhány mérkőzésen még így is pályára lépett. A legutóbbi Szolnok elleni találkozó előtt viszont már olyan erős volt a fájdalom a sérült területen, hogy Nikola Lazicsnak el kellett tekinteni a szerepeltetésétől. Azóta néhány perces kocogáson kívül egyáltalán nem tudta terhelni térdét, s a hét közbeni orvosi vizsgálaton kiderült, porcsérülése van. Nem egyszerű a helyzet, mert a műtét elkerülhetetlen, s azt követően is 4-6 hetes mankózás vár kosarasunkra. Azaz, számára is befejeződött a 2018/2019-es bajnoki szezon.

A műtétre a jövő héten, pénteken kerül sor a Sportkórházban, s utána jön majd a rehabilitáció.

Orlando Coleman és Cseh György kiesése nagyon nagy érvágás csapatunk számára, amely messze az elvárások fölött teljesít ebben az idényben. Hogy mit hoz számunkra a felsőházi rájátszás utolsó két fordulója, majd a negyeddöntő, azt nem tudhatjuk. Azt viszont igen: bárhogy is alakulnak az eredmények nagyszerű szezont produkált csapatunk. Abban is biztosak lehetünk, hogy bevethető játékosaink minden tőlük telhetőt megtesznek az újabb sikerek érdekében.

Mielőbbi gyógyulást Gyuri!

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor