Tisztes vereség a bajnok otthonában

A felsőházi rájátszás utolsó előtti fordulójában Szolnokon vendégszerepelt csapatunk. A bajnoki címvédő ellen tartalékosan sem vallottunk szégyent, de a győzelemre nem volt esélyünk.

Hazai pályán ugyan kétszer legyőztük már az idei szezonban a bajnoki címvédő Szolnok együttesét, ám a felsőházi rájátszás kilencedik fordulójában, idegenben, tartalékosan nem sok esélyünk volt az újabb sikerre. A szombaton lejátszott találkozón Pitts már visszatért – igaz lényegesen kevesebbet játszott a megszokottnál -, míg Pantelics és Alekszandrov még nem lépett pályára. A szolnokiaknál Vojvoda és Kovács Péter is ott volt a többiek között, viszont Strahinja Milosevics és Benke Szilárd ebben a szezonban már nem segítheti játékával az Olaj csapatát. Nálunk hiányzott még a „táncból” vezetőedzőnk, Nikola Lazics is, akit betegsége miatt Lo Elhadji Malick helyettesített.

Ilyen előzmények után a találkozó a várakozásnak megfelelően kezdődött. A szolnokiak ragadták magukhoz a játék irányítását és az első negyed végére 10 pontos előnyre tettek szert (23-13). Nem sikerültek a távoli dobásaink, de a második tíz percben így is sikerült egy kicsit közelebb kerülnünk ellenfelünkhöz, mivel 3 ponttal ezt a játékrészt megnyertük. A félidőben 43-36-ra vezetett az Olaj, s az eredmény hűen tükrözte a pályán folyó játékot.

A nagyszünet után nagyon jól kezdtünk és még a vezetést is megszereztük (49-50), de azután a centerposzton erőfölényben lévő házigazdák gyorsan fordítottak. A negyed második felében már pontosabban céloztak a szolnokiak és a záró tíz perc 9 pontos hazai előnnyel kezdődött (62-53). A különbség a 35. percig nem nőtt, majd a cseresorok „csatájában” a szolnokiak voltak az erősebbek és végül 17 ponttal nyerték meg a találkozót. A záró játékrészben már mindkét együttesben elsősorban a cserék kaptak szerepet, így nálunk Mondi Richárd, Novák Áron és Szabó Martin is pályára léphetett.

Szolnoki Olaj KK – JP Auto – JKSE 85-68 (23-13, 20-23, 19-17, 23-15)

Szolnoki Olaj KK: Vojvoda 14/6, Kovács P. 2, Frank 2, N. Milosevic 14, Tóth Á. 1

Csere: Airington 12, Malesevics 16/9, Rudner -, Frikker 1, Taiwo 4, Csák 2

Vezetőedző: Dragan Aleksic

JP Auto-JKSE: Pitts 19/9, Rakics 9/9, Kerpel-Fronius 12/6, Brbaklics 16/3, Czirbus 7

Csere: Novák -, Szabó -, Szigedi 1, Mondi 1, Fekete -, Ruják B. 3

Edző: Lo Elhadji Malick

A találkozó után a két edző az alábbiak szerint értékelte a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Dragan Aleksic: – Nehéz egy olyan csapat ellen játszani ahol sok a hiányzó. A lényeg, hogy mindkét csapat odatette magát a mérkőzésen. Köszönöm szurkolóknak a ma esti biztatást.

Lo Elhadji Malick: – Egy jó mérkőzést játszottunk. Örülünk, hogy a mai találkozó jól és sérülésmentesen sikerült. Készülünk tovább a szerdai Pécs elleni nagyon fontos összecsapásra.

A forduló másik felsőházi mérkőzését vasárnap játszották Szombathelyen, ahol a Falco kiütötte a tabella élén álló Körmendet. Ez pedig azt jelenti, hogy az első három között a sorrend csak a Körmend – Szolnok mérkőzésen dől el.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – EGIS Körmend 94-70 (24-13, 25-22, 23-17, 22-18)

Mi pedig a szerda utolsó középházi fordulóban a PVSK-VEOLIA csapatát fogadjuk, s aki nyer, azé lesz a pályaelőny az egymás elleni, három győzelemig tartó negyeddöntőben.

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor