U12-es csapatunk nem tudott győzni Szolnokon a Megyei bajnokságban

A tegnapi napon a megyeszékhelyen lépett pályára a Lehel Kosársuli U12-es együttese a Megyei bajnokságban.

Takács Martin alakulatának a házigazda Tiszai Virágok együttesével kellett megmérkőznie.

A mérkőzés első 3 három pontját a hazaiak szerezték (3-0), amire a mieink 4 egységgel feleltek (3-4). Ezt követően a szolnokiak kaptak erőre és léptek el a mieinktől 8-4-re, ugyanakkor nem ijedtünk meg és a 7. perc végére 8-7-re kapaszkodtunk vissza. A negyed vége ellenben nem a mi szánk íze szerint alakult, mivel a pályaválasztók jó támadás befejezésekkel kétszámjegyűre növelték előnyüket 10 percet követően (18-7).

A folytatásban is lendületben maradtak a vendéglátók és vezetésüket tovább hizlalva 25-9-re lógtak meg tőlünk a játékrész derekára. Együttesünk igyekezett zárkózni, de ellenfelünknek mindenre volt válasza, ezáltal a félidőre 36-15-re nőtt a különbség a felek között.

A harmadik szakaszban is próbáltunk közelebb kerülni vetélytársunkhoz, ám ez a periódus is a Tisza-partiaknak sikerült jobban, ezáltal az utolsó rész előtt 47-18 volt az állás.

A befejező felvonásban pompás játékot mutattak be a mieink, ám csak 9 pontot tudtak csökkenteni a differencián, így a mérkőzés végül 48-28 arányú Tiszai Virágok győzelemmel ért véget.


Tiszai Virágok – Lehel Kosársuli 48-28
(18-7, 18-8, 11-3, 1-10)
Szolnok

Lehel Kosársuli: Horti B. 7, Lékó Zs. 7, Tóth L. 4, Halaj V. 3, Balázs H. 3, Sárközy Zs. 2, Kun A. 1, Búzás B. 1, Nagy Zs. -,Csányi Zs. -.

Takács Martin edző így értékelte a mérkőzést: „Mindenképpen pozitívum, hogy a mérkőzésen csak 48 pontot kaptunk, a múltkori, hazai pályánkon játszott 75 ponthoz képest. Ezt mindenképpen a megszokottól extrább védekezésünknek köszönhetjük. Szeretem az olyan jellegű mérkőzéseket, ahol küzdeni kell minden egyes pontért, egy egyébként nagyon jó képességű szolnoki csapat ellen. Ilyenkor az esti lefekvés előtt érzem és remélem az ifjú tanoncok is, hogy megérte utazni és kiállni a pályára. Ismételten csak annyit mondok: Csak így tovább!