U20: borzalmas első félidő után talpra álltunk, de így is nagy lett a különbség

Nem volt esélye a győzelemre fiataljainknak az Alba Fehérvár ellen idegenben, mert az első félidőben csak egy csapat volt a pályán. A második kétszer 10 perc már kiegyenlített volt, de a nagyarányú vereséget nem tudtuk elkerülni.

Úgy kezdte a találkozót a hazai gárda, ahogy egy esélyesnek kezdeni kell. A játék minden elemében jobbak voltak a hazaiak és már ez első tíz percben 17 pontos előnyre tettek szert. Ám az igazi feketeleves a második negyedben jött. Erre azután valóban igaz volt, hogy az egyiknek minden sikerült, a másiknak meg semmi. Borzasztóan sok pontot kaptunk, míg mi, írd és mond, mindössze két pontot szereztünk. A félidőben 60-12-re (!) vezetett az Alba Fehérvár.

Szerencsére a második félidőre talpra álltak  a mieink és két vállalható negyedet játszottak a fehérváriak ellen. Mindössze 6 ponttal nőtt a különbség a csapatok között, de így is 54 ponttal nyerte meg a mérkőzést az Alba Fehérvár. A borzalmas első félidő után, egy egészen más kétszer tíz percet játszott a két együttes, de az eredményen már így sem sikerült jobban kozmetikáznunk. Azért viszont dicséret illeti a fiúkat, hogy egy nagyon rossz első félidő után összekapták magukat és megmutatták, hogy képesek más kosárlabdát is játszani.

Alba Fehérvár U20 – Jászberényi KSE U20 106-52 (27-10, 33-2, 28-26, 18-14)

A JKSE pontszerzői: Szőke Péter Soma 21/9, Kovács Vilmos 11/3, Vas-Teplán Miklós 8, Kovács Ákos 6/6, Répási Roland 4, Beszteri Dániel István 2

Pályára lépett, de nem szerzett pontot: Mondi Richárd, Kraxner Kristóf László, Lőte Márk György és Babucs Norbert.

 

Lo Elhadji Malick, csapatunk edzője a következőképpen értékelte a látottakat: – Azt előre tudtuk, hogy nincs egy „súlycsoportban” a két csapat, de nem gondoltam, hogy ilyen első félidőt produkálunk. Nálunk semmi sem működött, s ezt az ellenfelünk tökéletesen kihasználta. A második kétszer tíz percben már megmutatták a fiúk, hogy mire képesek, de a mérkőzés már az elején eldőlt.

 

Hajrá JKSE U20!

 

Szántai Tibor