Az ötvenszázalékos Naturtex-SZTE-Szedeák ellen próbálta meg első győzelmét megszerezni a bajnokság 5. fordulójában U20-as csapatunk.

Az egyiknek minden sikerült, a másiknak semmi. Ezt mondják a kosárbarátok, ha egy mérkőzésen egy negyeden belül 20 pontos különbség alakul ki a csapatok között. Sajnos ez történt fiataljainkkal Szegeden. Az eleve esélyesebb szegedieknek szinte minden beesett, míg nekünk alig-alig sikerült valami az első tíz percben (27-7). Ez pedig alapvetően határozta meg a találkozó további menetét. Hiába volt a folytatásban már partiban ellenfelével csapatunk, a vereséget nem kerülhette el. A húsz perc alatt összeszedett 20 pontos hátrány a végére csak kilenc ponttal nőtt, ami mutatta, hogy a második, a harmadik és a negyedik negyedben már két csapat volt a pályán. Amiben nagyon nagy különbség volt a csapatok között, az az eladott labdák száma volt. Míg a hazaiak 16 (ez is sok), addig a mieink 26 alkalommal adták el a labdát. A szegediek 16 labdaszerzésével szemben nekünk csak 6 alkalommal sikerült labdát lopni.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Jászberényi KSE 84-55 (27-7, 18-15, 21-17, 18-16)

A JKSE pontszerzői: Szőke Péter Soma 16/3, Kovács Ákos 9/3, Mondi Richárd 9, Répási Roland 6/3, Kovács Vilmos 5/3, Kraxner Kristóf 5, Tóth Tibor 3/3, Beszteri Dávid 2

 

A bajnokság 6. fordulójában U20-as csapatunk november 2-án hazai pályán fogadja a KTE-Duna Aszfalt U20-as csapatát. A találkozó 15.00 órakor kezdődik a Bercsényi úti játékcsarnokban.

 

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor