U20: nagyot küzdöttek a fiatalok

A mieink öt, a vendég kecskemétiek három vereséggel álltak a tabellán az egymás elleni találkozó előtt. Nagy küzdelemben a vendégeknek sikerült megszerezniük az első győzelmüket

Két nyeretlen csapat találkozott egymással a 6. forduló jászberényi összecsapásán. Ám míg a mieink már öt, addig a vendégek még csak három mérkőzést játszottak.

 

Jól kezdtünk és Szőke Péter Soma vezérletével hatpontos előnyre tettünk szert az első negyed végére. Előnyünkből egyetlen pontot a félidő végéig is megtartottunk, azaz a nagyszünetre jászberényi vezetéssel mentek a csapatok (41-40).

 

A harmadik negyedben tovább folytatódott a nagyküzdelem, ám átvették a játék irányítását a vendégek. A záró tíz perc már 3 pontos kecskeméti előnynél kezdődött (60-63). A negyedik negyed igazi pontzuhatagot hozott. A védekezéssel hadilábon álltak a csapatok, s hiába szereztünk 27 pontot egy negyed alatt, sajnos 29-et kaptunk, s így a végén a vendégek örülhettek 5 pontos sikerüknek. Ebben döntő szerepet vállalt Lukács Döme, aki 33, míg Plézer Gábor 29 pontot szerzett. A mezőny legjobbja azonban Szőke Péter Soma lett, aki 38 pontot dobott és 41-es IBM teljesítmény mutatóval zárta a találkozót.

 

Jászberényi KSE U20 – KTE-Duna Aszfalt U20 87-92 (20-14, 21-26, 19-23, 27-29)

A JKSE pontszerzői: Szőke Péter Soma 38/6, Répási Roland 11/6, Mondi Richárd 11/3, Kovács Vilmos 10/6, Vas Teplán Miklós 9/6, Kovács Ákos 5/3, Kraxner Kristóf 3

 

A találkozót követően csapatunk edzője, Lo Elhadji Malick érthetően nem túl boldogan nyilatkozott a látottakról. – Az pozitív, hogy sok pontot szereztünk, de ha 92 pontot kapsz, akkor valószínű, hogy vereséget szenvedsz. Védekezésben e voltunk ma, abban sokat kell javulnunk. Egyáltalán nem tűnt verhetetlennek az ellenfelünk, de a könnyű kosarakat szerezhettek, s ez eldöntötte a találkozó sorsát.

 

Hajrá JKSE U20!

 

Szántai Tibor