Uros Lucsics bekerült a 26. forduló válogatottjába

Bár csapatunk fájó vereséget szenvedett a fővárosban a vetélytársunknak számító MAFC ellen, egy kis öröm nekünk is jutott az ürömben. A találkozó legjobbja Uros Lucsics lett, aki első alkalommal bekerült a forduló válogatottjába is.

A bb1.hu kosaras hírportál a 26. forduló válogatottját is összeállította a VAL- értékek alapján a játéknap csapatát. Ebbe az erőcsatár poszton holtversenyben került be a DEAC játékosa Isaiah Armwood és a MAFC ellen a mieink közül lejobb teljesítményt nyújtó Uros Lucsics. Érdekes, hogy a debreceni játékos is vesztes csapatban nyújtott kiemelkedőt, hiszen a DEAC Kecskeméten vereséget szenvedett. Uros Lucsics 17/6-os pontmutatóval, 5 lepattanóval, 3 assziszttal, 3 szerzett és 1 eladott labdával, valamint 5 kiharcolt faulttal zárt a Gabányiban 39 perc alatt, s 29 VAL-t ért el.

Az is érdekes, hogy a holtversenyes erőcsatárok mellé két játékos a vesztes Alba Fehérvárból is bekerült a legjobb ötösbe. Az már kevésbé meglepő, hogy a Szombathelyt alaposan helybenhagyó Szegedből is ketten vannak ott a forduló csapatában.

A 26. forduló csapata (zárójelben a játékos klubja és hányadikalkalommal került a forduló válogatottjába):

Kasey Hill (Alba Fehérvár – 2)
Alhaji Mohammed (Alba Fehérvár – 1)
Josh Fortune (Naturtex-SZTE-Szedeák – 3)
Isaiah Armwood (DEAC – 4) / Uros Lucsics JP Auto-JKSE – (1)
Nenad Sulovics (Naturtes-SZTE-Szedeák – 2)

A forduló csapatának tagjai közül Josh Fortune érte el a legmagasabb VAL számot (38), s ezzel ő lett a forduló MVP-je.

Gratulálunk a forduló csapatába bekerült játékosoknak, s külön is Uros Lucsicsnak a kiemelkedő teljesítményéért!

Szántai Tibor