Vállalható vereség a bajnok ellen

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 8. fordulójában a bajnoki címvédő, veretlen Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata vendégeskedett a Bercsényi úti játékcsarnokban. Fotó: Gémesi Balázs.

A veretlen a nyeretlen ellen. Ilyen párosításban mindig a veretlen az esélyesebb, de szokták mondani: a labda mindenkinek egyformán gömbölyű. Nos, ez a mérkőzés is bizonyította, hogy a sportban nincs lehetetlen. A legnehezebb helyzetben lévő csapat is okozhat kellemetlen perceket ellenfelének. Nálunk Brbaklics, Peringer és Marinkovics hiányzott sérülés miatt, míg a vendégek Reddicket és Perl Zoltánt nélkülözték. Mindketten kisebb sérülés miatt hiányoztak, s rájuk is fér a pihenés, hiszen a jövő héten ismét Bajnokok Ligája mérkőzés is vár a szombathelyiekre.

Nos a találkozó első negyedében tartottuk a lépést a vendégekkel, sőt egy-egy alkalommal még vezettünk is. A játékrész hajrája a szombathelyieknek sikerült jobban és 4 pontos vezetésre tettek szert. Érdekesség volt, hogy 0-7-tel kezdtünk, majd mi szereztünk egymás után 6 pontot. A második negyed is vendég kosarakkal kezdődött és 24-34-nél először volt 10 pont a vendégek előnye. A félidő végére 13 pontra nőtt a különbség a csapatok között (25-38).

A nagyszünet után, a harmadik negyed elején még tartott a vendégek lendülete. Még a 26. percben is 12 ponttal vezetett a Falco (34-46), ám a vendégek túlságosan megnyugodtak vezetésük tudatában, s ezt a mieink azonnal kihasználták. Jó hajrával 21-11-re nyertük a harmadik negyedet és 3 pontra csökkentettük hátrányunkat (46-49). A záró tíz percben 2-3 pontos hátránynál többször is volt esélyünk az egyenlítésre, illetve a vezetés átvételére, de ilyenkor mindig hibáztunk. A szombathelyiek pedig ezt kihasználva, ha nehezen is, de megnyerték a mérkőzést (60-65).

Sportszerű, jó mérkőzés volt, melyen nem sok hiányzott a meglepetéshez, de döntő volt a válogatott Benke pályára küldése, aki a kritikus pillanatokban mindig betalált. Ezzel együtt a mieink is emelt fővel hagyhatták el a pályát, mert a legjobb magyar csapat ellen is megmutatták, hogy sokkal többre képesek, mint amit eddig nyújtottak.

 

Jászberényi KSEFALCO-Vulcano Energia KC Szombathely 60-65

(14-18, 11-20, 21-11, 14-16)

JÁSZBERÉNY: REED 16/6, Ruják 2, Miller 11, ALEKSZANDFROV 18/6, Pantelics 8/3

Csere: Mészáros, Buzás 5/3, Szigedi

Edző: Lo Elhadji Malick

SZOMBATHELY: CURRY 10/3, Bíró, HOOKER 14/6, Lake DeQuon 4, Filipovity 4

CSERE: Váradi 5, Devaughn 2, Krivacsevics 6, BENKE 17/6

Edző: Gasper Okorn

Jászberény, 500 néző. V.: Czifra Cs., Tóth C., Pozsonyi L.

Az eredmény alakulása: 3. p.: 4-7. 6. p.: 6-10. 13. p.: 14-24, 16. p.: 16-27. 23. p.: 32-44. 26. p.: 34-46. 33. p.: 49-52. 36. p.: 53-58

Kipontozódott: Mészáros 33. perc

A találkozót követően az edzők az alábbiak szerint értékelték a látottakat:

Lo Elhadji Malick: – Gratulálok csapatomnak a mai teljesítményhez. Profin, férfiasan álltunk a mérkőzéshez és a körülményekhez mérten jó teljesítményt nyújtottunk. Még mindig jobban kell védekeznünk és hatékonyabban támadnunk, s akkor a folytatásban a nyerhető mérkőzések után örülhetünk majd.

Gasper Okorn: – Tudom, hogy a jászberényiek sok gonddal küzdenek, de ma így is alaposan megnehezítették a dolgunkat. Sajnos a héten elveszítettük a fonalat, s ütemtelenül játszottunk. Ezt gyorsan helyre kell tenni.

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor