Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban az év utolsó előtti napján, vasárnap a mieink a bajnok elleni idegenbeli vereség után győzelemmel szeretnének búcsúzni a 2018-as esztendőtől.

Régen vártunk már olyan szezonra, amikor hétről-hétre pozitív mérleggel áll csapatunk a tabellán. A hatodik forduló után sorozatban öt találkozót nyertünk, s győzelmi szériánknak csak a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK tudott véget vetni. Idegenben 5 ponttal kikapni a címvédőtől nem rossz eredmény, de számunkra most fontosabb, hogy az idei utolsó játéknapon legyőzzük a kaposváriakat.

Ha a tabellára tekintünk, akkor kötelező győzelem megszerzéséről beszélhetünk, hiszen a somogyiak csak három győzelmet szereztek eddig, s kilenc vereség szerepel még a nevük mögött. Azaz, amíg mi a vártnál jobban, ők gyengébben szerepelnek. Ez azonban nem szabad, hogy elaltasson bennünket, mert akkor kellemetlen meglepetés érhet minket. Mert önmagában a gyengébb kaposvári szereplés még nem jelenti azt, hogy a vendégek esélytelenek lennének. Ebben a szezonban nagyon sok meglepetés született már, s ahhoz, hogy ne kelljen számolgatnunk a Magyar Kupa szereplés kapcsán, nyernünk kell.

A kaposváriak nagyon sok gonddal, bajjal küzdöttek az alapszakasz első felében. Sérülések, légióscsere is nehezítette eddig Fekete Ádám vezetőedző dolgát. A kaposváriak három idegenlégióssal – Johnson, Ubilla és Spica – érkeznek hozzánk, akik kiemelkedő teljesítményre képesek. A magyar játékosaik közül kiemelkedik Hendlein Roland, aki az elmúlt években igen sok borsot tört a mieink orra alá. A legutóbbi három szezonban négy kaposvári és két jászberényi győzelem született az alapszakasz során. A somogyiak a 2016/2017-es szezonban nyertek nálunk, de reméljük ez most nem sikerül nekik.

2015/2016

Jászberény – Kaposvár 85-76

Kaposvár – Jászberény 95-80

2016/2017

Jászberény – Kaposvár 90-94

Kaposvár – Jászberény 79-73

2017/2018

Jászberény – Kaposvár 89-76

Kaposvár – Jászberény 76-67

Nálunk a sérülés miatt Szolnok ellen pihenőt kapó Pantelics biztosan ott lesz a pályán, míg a többiek – Ruják szereplése kérdéses még – többé-kevésbé egészségesek. Ilyenkor, egy félszezon után, 13 mérkőzést követően bizony szinte mindenkinek fáj már valamije, de össze kell szorítani a fogakat, és be kell húzni ezt a meccset. Kérdés, hogy a csütörtöki bajnoki forduló melyik gárdát viselte meg jobban. Mi jól helytálltunk Szolnokon, míg a kaposváriak a legfájóbb– egypontos – vereséget szenvedtek odahaza a Kecskemét ellen. Ez biztosan nem tett jót a kaposvári játékosok lelkének.

Karácsonyra a Szombathely elleni nagyszerű győzelmet szállították Rakicsék, s most az óévet szeretnék sikerrel búcsúztatni. Ehhez pedig – mint eddig minden mérkőzésen – most is szükség lesz a szurkolók segítségére. Legyünk minél többet, s szurkoljuk ki az újabb győzelmet!

A 13. forduló programja:

december 30. – vasárnap

17.00 óra: DEAC – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: JP Auto-JKSE – Kaposvári KK

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – EGIS Körmend

18.00 óra: JP Auto-JKSE – Kaposvári KK

18.00 óra: Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt

18.00 óra: Sopron KC – Alba Fehérvár

18.30 óra: SERCO-TF-BP – Szolnoki Olaj KK            

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor