Végig vezetve nyert a Kaposvár…

Végig vezetve nyert a Kaposvár!

 

Kaposvári KK – Jászberényi KSE 79-64 (21-13, 25-22, 19-17, 14-12)

Bajnokság, 4. forduló

Kaposvár, Kaposvár Aréna

V.: Praksch P., Tözsér D., Boros T.

 

Kaposvár: Curry 17/9, Krnjajski 10, Rivers 10/3, Hendlein 9/3, Jukic 12. Csere: Miliszavljevics 15/6, Hock -, Baki 4, Sinovec -, Bogdán 2.

 

Jászberény: Donaldson 30/9, Penn 12/3, Katona -, Radikucs 6, Milicsevics 9/6. Csere: Füzi -, Ruják -, Brbaklics -, Filipovic 7.

 

A Jászberényi Kosárlabda Sportegyesület felnőtt csapata, az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 3. fordulójában az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 4. fordulójában, 78 – 64-es vereséget szenvedett a Kaposvári KK otthonában.

A mérkőzést a Somogy megyeiek kezdték jobban és az első negyedben már magabiztos előnyt alakítottak ki, Curry és Rivers vezérletével. Csapatunk sok hibával játszott, és bár Donovan Donaldson 30 ponttal, a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett, a Kaposvár hibáinkat jól kihasználva megérdemelten aratott győzelmet hazai közönsége előtt.

Fekete Ádám: – Nagyon zaklatott volt a felkészülésünk és az első mérkőzésünk. Mostanra állt rendelkezésünkre egy olyan keret, amely esélyesként lépett pályára. Egy olyan csapattal szerepeltünk, amelytől elvárható volt a győzelem. Sinovec betegen is vállalta a játékot, ráadásul lehet, hogy eltörött az ujja is. Tizenegy kosárlabdázóval játszottunk és ez sok mindent elmond. Nyilván voltak hibák, de azt hiszem magabiztosan húztuk be a meccset és fizikálisan abszolút domináltunk a mérkőzésen.

 

Miljan Csurovics: – Ez megint nagyon gyenge teljesítmény volt tőlünk. Ugyanakkor minden meccsen egy kicsit fejlődünk és próbáltunk máshogy játszani, mint az előző találkozón. Az első negyedben volt energia a játékunkban, utána azonban jobbára csak szenvedtünk. Hiába jöttünk vissza a mérkőzésbe, a kulcspillanatokban több üres dobást is elhibáztunk. A Kaposvár élt a lehetőségekkel és megérdemelten nyert.

Morris Curry: – Nem volt könnyű az első hazai meccsünk, kemény csatát vívtunk. Tudtuk, hogy a Jászberény hazai vereség után érkezik és mindent elkövet majd, hogy javítson. Biztos vagyok benne, hogy leszünk mi ennél jobbak is, most azonban a győzelem volt a legfontosabb számunkra.

Donovan Trevon Donaldson: – Csak ugyanazt tudnám mondani, mint az edzőm. Hiába dobtam a legtöbb pontot a csapatban, ez nem számít semmit. Nagyon szívesen elcserélném a győzelemre. Kicsit gödörben vagyunk, mielőbb ki kell lábalnunk belőle.

 

 

Hajrá Jászberény!