Pantelics még nem szerepelt, de így is megszorongattuk a szlovákokat.

A II. Szaniszló Sándor Emléktornára címvédőként érkezett csapatunk, ám Nikola Lazicsnak mindössze két-három napja volt, hogy felkészítse az idegenlégiósokkla kiegészült keretét. A mieink helyzetét nehezítette, hogy egy centernyi előnyt adtunk a szlovákoknak, mert Djordje Pantelics ezen a mérkőzésen még nem lépett pályára. Ott volt viszont a másik oldalon egy régi ismerősünk, Mike Caffey, aki korábban nálunk is szerepelt. Az amerikai csapata legjobbja volt a mieink ellen és 20 pontig jutott.

Végig kiegyenlített mérkőzést hozott a találkozó melyen az első negyed után vezettünk két ponttal, majd a félidőben 34-34 volt az eredmény. A nagyszünet után a harmadik tíz perc a szlovákoknak sikerül jobban, ezt a 10 percet a Losonc nyerte 16-19-re. A mieinknek azonban sikerült a hátrányt ledolgozni a negyedik negyedben (19-16 nekünk) és jöhetett a ráadás. Ezt már ellenfelünk bírta jobban és végül a találkozót a Losonc nyerte 82-76-ra.

Jp Auto-JKSE – BKM Lucenec 76-82 (17-15, 17-19, 16-19, 19-16, 7-13)

A mieink a Brbaklics, Reed, Staten, Alekszandrov, Lajsz ötössel kezdtek. Csereként pályára lépett még: Mészáros, Búzás Bence és Szigedi Bence is.

Pontszerzőink: Staten 22/3, Reed 18/3, Alekszandrov 16/12, Brbaklics 8, Mészáros 7/3, Lajsz 5.

Szombaton délután a harmadik helyért játszunk majd a MEAFC – Nyitra találkozó vesztesével.

Szántai Tibor