Vereség „szuper” tartalékosan Körmenden

Az NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság felsőházi rájátszásában vasárnap a listavezető Körmend vendége volt csapatunk. A „táncból” hiányzott vezetőedzőnk és öt játékosunk, azaz minden eddiginél tartalékosabban álltunk fel és csak a tisztes helytállás lehetett a célunk, amit meg is valósítottak fiaink.

Teljes csapattal sem győzni jártunk eddig Körmendre, most pedig minden korábbinál több játékosunk is hiányzott a listavezető ellen. Coleman, Pitts, Alekszandrov, Pantelics és Cseh sérülés miatt nem léphetett pályára, s nem lehetett ott a pálya szélén vezetőedzőnk Nikola Lazics sem, aki betegség miatt el sem utazott csapatával Körmendre. Így Lo El-Hadji Malickra várt a feladat, hogy irányítsa fiainkat az éllovas ellen. Létszámban is alaposan megcsappant csapatunknak plusz motivációt jelentett ugyan, hogy az M4 sportcsatorna élőben közvetítette a találkozót, ám így sem lehetett esélyünk a győzelemre a komplett keretét felvonultató hazaiakkal szemben.

A találkozó sorsa már az első negyedben eldőlt, hiszen a házigazdák semmit sem bíztak a véletlenre és 14 pontos előnyre tettek szert. A két csapat közötti különbség a ez első félidő végére 23 pontra nőtt, így nem maradt nyitott kérdés a folytatásra. A harmadik negyedet sikerült megnyernünk, majd a negyedik ismét a hazaiak sikerét hozta, akiknél Matthias Zollner a fiataloknak is játéklehetőséget biztosított. Egy pillanatig sem volt kétséges a hazaiak sikere, akik nem becsülték le szuper tartalékos csapatunkat sem.

Egis Körmend – JP Auto-JKSE 83-59 (24-10, 21-12, 17-20, 21-17)

Egis Körmend: Bradford 4,Németh Á. 4,Price 13/6, Hammonds 6, Delas 4

Cserék: Takács 12/9, Oroszi -, Lajsz 2, Thames 3/3, Ferencz 16/12, Kiss 3/3, Csorvási 16

Vezetőedző: Matthias Zollner

JP Auto-Jászberényi KSE: Ruják 12/6, Rakics 2 ,Brbaklics 18/3, Kerpel-Frónius 13/6, Czirbus 9

Cserék: Szigedi -, Fekete 5/3, Mondi –

Edző: Lo El-Hadji Malick

A találkozó után a két szakvezető az alábbiak szerint értékelte a látottakat:

Matthias Zollner: – Először is gratulálok a játékosaimnak. Ez egy újabb győzelem. Sohasem könnyű helyzet egy csapatnak, amikor ennyi sérültje van az ellenfélnek és többé kevésbé nincs veszítenivalója. Az első pár percben jól kezeltük ezt a helyzetet. Most tovább kell mennünk és a következő mérkőzésre kell gondolnunk. Sok sikert kívánok a Jászberénynek. Különösen, hogy a sérültek felépüljenek. Senki sem akar játszani egy olyan csapat ellen, ahol ilyen sok sérült van. Remélem, hogy még egyszer találkozunk velük ebben a szezonban, mert ez azt jelenti, hogy az középszakaszt az első helyen zártuk.

Lo El-Hadji Malick: – Ahogy a találkozó előtt mondtam, a mai nap a hozzáállás volt a legfontosabb számunkra és azzal elégedettek lehetünk. Egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Körmend, 6-7 emberrel nagyon nehéz feladat. Ennek ellenére azt hiszem elég jól teljesítettünk. Gratulálok a Körmendnek és további sok sikert kívánok neki. A saját sérültjeinknek pedig jobbulást, hogy minél gyorsabban teljes csapat legyünk.

A játéknap másik felsőházi mérkőzésén a Budimirt nélkülöző pécsiek sem jártak jobban Szombathelyen, mint mi Körmenden. A hazaiak már az első negyed után 19 ponttal vezettek, s megnyerték a második és a harmadik 10 percet is. A záró játékrész egypontos pécsi sikert hozott, de a baranyaiak így is 35 pontos vereséget szenvedtek Szombathelyen.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA 88-53 (30-11, 20-14, 23-12, 15-16)

A felsőház állása a középházi rájátszás 7. fordulója után:

  1. EGIS-Körmend 24 gy 7 v
  2. Szolnoki Olaj KK 22 gy 9 v
  3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 22 gy 10 v
  4. JP Auto-JKSE 18 gy 14 v
  5. PVSK-VEOLIA 16 gy 16 v

A felsőház 8. fordulójának programja:

  1. május 08. – szerda

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

  1. május 9. – csütörtök

17.00 óra: PVSK-VEOLIA – EGIS Körmend

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor