Vereség Zalaegerszegen

A NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság Play-out 9. fordulójában csapatunk a Zalakerámia ZTE KK együtteséhez látogatott. Csapatunk ismét tartalékos kerettel utazott vendégségbe, de így is sokáig tartotta magát, a jobb erőkből álló hazaiakkal szemben.     

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE 91-71 (26-21, 26-20, 16-23, 23-7) 
Play-out 9. forduló 
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 
V.: dr. Mészáros B., Boros T., Lengyel Á. J.   

ZTE: Simon 6, Simó 6, Bonifert 19/3, Vuko 19/3, Szabó 26/3. Cserék: Antóni 11/9, Makkos -, Büki -, Csuti 4, Völgyi -.   
JKSE: Ruják 10, Katona 17/12, Füzi 11/3, Czirbus 9, Primorac 17/9. Cserék: Kaszás -, Filipovic 7.      
 
Heinrich Róbert : Dicséret illeti mindkét csapatot, mert komolyan vették a mérkőzést. Félig meddig presztízs harcként működött a játék és jó volt látni, hogy mindenki odatette magát. Köszönöm azoknak a nézőknek, aki kilátogattak erre a mérkőzésre és örülök, hogy győztesen tudták látni először és utoljára ezt a csapatot.     

Patai Benjámin : Megérdemelten nyert a Zalaegerszeg. A végén elfáradtunk, de összképben azt tűnt fel, hogy számottevő különbség volt azokban a hibákban, amit a hazaiak fiataljai követtek el, meg a mieink. Ők jobban képzettebbek, fizikálisabbak, előbbre tartanak. A fiataljainkat arra ösztönöztem, hogy használják ki a nyarat a fejlődésre, ha első osztályban akarnak majd kosarazni.   

Szabó Zsolt : Gratulálok mind a két csapatnak, hiszen ezekre a mérkőzésekre már nagyon nehéz motivációt találni, ami olyan értéket adna, amiért érdemes lenne küzdeni. A külföldiek nélkül egyre kevesebben tudunk edzeni, amiben nekünk szerencsénk van, hiszen itt vannak a fiataljaink, aki sokat segítenek nekünk. Ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk. Nagyon sajnálom, hogy ezt az alsóházban kellett lejátszanunk, de végre kijöhettek szurkolók is a mérkőzésre és úgy tudtunk elbúcsúzni ettől a szezontól, hogy ők is láthattak minket. Sajnálom, hogy itt végeztünk ebben az idényben, de bízom benne, hogy a jövőben ez sokkal szebb lesz.   

Katona Bence : Szoros mérkőzésre számítottunk. Az első félidőben a támadójátékunk úgy gondolom rendben volt, megvoltak a helyzeteink is, de a védekezésünk gyenge volt és sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek, leindításból sok pontot kaptunk. A harmadik negyedben összeszedtük magunkat, feljavult a védekezésünk is és visszajöttünk a mérkőzésbe. A negyedik negyedben elfáradtunk és elveszettük a mérkőzést.       

Folytatás szerdán az OSE Lions ellen.
 
Hajrá Jászberény!