Veretlenül nyertük meg az emléktornát Losoncon

A IV. Janka Sufliarskeho Emléktorna záró napján, vasárnap előbb a mieink léptek pályára az osztrákok, majd a budapestiek a hazaiak ellen. A tornagyőztes kiléte már az első találkozón eldőlt, hiszen csapatunk harmadik találkozóját is megnyerve végzett az első helyen.

Ahogy az első két napon, úgy a harmadikon az osztrákok ellen is nagyon jól kezdett csapatunk és 10 percnyi játék után 12 pont volt az előnyünk. Az osztrákok a második negyedben ugyan csökkentették hátrányukat – 22-27-re nyerték ezt a tíz percet -, ám a folytatásban esélyük sem volt a fordításra.

A nagyszünet után ismét egy pazar negyedet produkáltak fiaink és 21 pontra növelték előnyüket. A záró tíz percben pedig csak a magyar játékosaink voltak a pályán, s ők is tartották a különbséget. Időnként látványos játékkal, biztosan nyertük meg harmadik mérkőzésünket is a tornán, s ezzel az eredményhirdetés során csapatkapitányunk, Cseh György vehette át az első helyezettnek járó kupát.

JP Auto-JKSE – Oberwart Gunners 92:71 (23:11;22:27;25:11;22:22)

A torna legjobb játékosának járó különdíjat az új-zélandi bajnoktól próbajátékra érkezett Orlando Coleman kapta, s nem nagy merészség megjósolni, hogy a próbajáték lejártát követően szerződést kap nálunk a kiváló amerikai játékos.

A torna nagyszerűen szolgálta felkészülésünket a bajnoki rajtra. A szlovákiai siker után sincs megállás, szeptember 19-én szerdán 17 órakor kezdődik az első nyilvános hazai felkészülési mérkőzésünk a Bercsényi úti játékcsarnokban az NB I A-csoportos DEAC ellen, amely hírek szerint a nyáron alaposan megerősödött.

Szántai Tibor