Videó és információk a Kosárpalánta programról

A Lehel Kosársuli szakmai vezetése az MKOSZ iránymutatása és a Kosárpalánta program segítségével a gyermekek számára modern képesség-, ügyesség-, koordináció fejlesztő programmal várja a Kosárpalánta foglalkozásokon (a testnevelési óra keretein belül) elsőtől-harmadik osztályig a sportolni vágyó gyermekeket.

A program célja, hogy átfogó, egységes sportszakmai koncepciót kínáljon a 6-9 éves korosztály számára. A program alapja a korosztálynak megfelelő széleskörű képességfejlesztés, mellyel megalapozhatjuk akár a későbbi versenyszerű sportolást, de hasznos hátteret adhat a mindennapi élethez is. Célunk, hogy megteremtsük a lehetőséget arra, hogy a későbbiekben, a programban résztvevő gyerekek képesek legyenek a fizikai képességeik maximális kiaknázására. Ennek érdekében a Kosárpalánta program ötvözi az atlétika, a gimnasztika és a küzdősportok hasznos alap mozgásanyagát a kosárlabda megalapozó gyakorlatanyagával.

A képességfejlesztő gyakorlatok mellett sok játékra, versenyre is sor kerül minden foglalkozáson, valamint a Kosárpalánta programban résztvevő gyermekek összemérhetik tudásukat más iskolákkal egy nagy jamboree keretében is az iskolai év vége felé.

A foglalkozásokat Nyíri Dániel, NB I A-s játékos múlttal is rendelkező kosárlabdaedző tartja a Bercsényi Általános Iskolában, a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Általános Iskolában és a Gróf Apponyi Általános Iskolában.

Bővebb információ a következő telefonszámon kapható: 06-30-261-69-44