Forrás: https://zst2019.hunbasket.com

Az NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapatok közül azok kerültek a Zsíros Tibor K&H Magyar Kupa 8-as döntőjébe, amelyek az alapszakasz felénél a bajnoki tabella első nyolc helyén álltak. A mieink remek szezont futnak, s így részesei lesznek a hét végén a kupáért folyó harcnak, melyet Győrben rendeznek.

Nem kis feladat vár a Magyar Kupa 8-as döntőjébe jutott csapatokra. A csütörtöki negyeddöntők győzteseire ugyanis pénteken és szombaton is vár egy-egy mérkőzés, azaz három nap alatt három találkozón kell pályára lépniük. Ez pedig meglehetősen nagy terhelést jelent majd a játékosoknak, főleg úgy, hogy a csapatok rotációs lehetősége bizony korlátozott. Túlterhelés esetén pedig olyan sérülések is bekövetkezhetnek, melyek a bajnoki folytatást is befolyásolhatják. Azaz, az edzők számára nem kis feladat lesz tehát megfelelően „forgatni” a rendelkezésükre álló keretet.

Fortuna a mieink útjába az EGIS Körmend csapatát állította, akikkel így egy héten belül másodszor is összemérjük az erőinket. A hétvégi 18 pontos és az őszi 2 pontos bajnoki vereségért adott lesz tehát a visszavágás lehetősége, de az nem lesz könnyű. Most viszont semleges pályán találkozik egymással a két együttes.

Nikola Lazics, csapatunk vezetőedzője a hétvégi mérkőzéssorozat előtt elmondta, hogy egy találkozón, semleges pályán bármi megtörténhet. Nincs jelentősége annak, hogy korábban a két együttes milyen eredményt ért el egymás ellen.

– Nagyon örülünk, hogy ott lehetünk a Magyar Kupa 8-as döntőjében. Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de természetesen szeretnénk tovább jutni, s ezért meg is teszünk mindent. Hogy ez mire lesz elég, az majd csütörtökön délután kiderül – mondta Nikola Lazics, akinek már nem lesz ismeretlen a kupa hangulat, hiszen a Falco csapatának vezetőedzőjeként már finálét is játszhatott.

A Tippmixpronál egyértelműen a Szolnoki Olaj KK a legesélyesebb a kupagyőzelemre. Az ő sikerük odds-sza csak 1,7-szeres. A második és harmadik helyen a két vasi csapat van a listán: EGIS Körmend 4,5-es odds, Falco 5-ös odds. A zalaegerszegiek sikere 12-szeres pénzt jelentene a fogadóknak, míg a mieink vagy a paksiak első helyére 20-szoros odds-szal lehet fogadni. A DEAC végső győzelmére 30-szoros, a PVSK-VEOLIA sikerére 40-szeres pénzt fizetne a fogadóiroda. Azaz első ellenfelünket a szolnokiak mellett a kupa legnagyobb esélyesének tartják. Már csak ezért is bravúr lenne, ha túljutnánk a körmendieken.

A Magyar Kupa 8-as döntőjének programja

2019. február 14. – csütörtök
Negyeddöntők
13.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE
15.30 óra: JP Auto-JKSE – EGIS Körmend
18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK
20.30 óra: DEAC – Zalakerámia ZTE KK

2019. február 15. – péntek
15.30 óra: első elődöntő
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE győztese – JP Auto-JKSE – EGIS Körmend győztese
18.00 óra: második elődöntő
PVSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK győztese – DEAC – Zalakerámia ZTE KK győztese (az M4 Sport élőben közvetíti)

2019. február 16. – szombat
14.30 óra: mérkőzés a 3. helyért – az elődöntők vesztesei
17.00 óra: a Magyar Kupa döntője – az elődöntők győztesei (a Duna World élőben közvetíti)

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor